You are here:
.Ramazanska čestitka.

Ramazanska čestitka

Uz Allahovu pomoć uspješno realizovani svi predramazanski koncerti i nastupi muzičkog ansambla Preporod od Beča, Linza, Vogošće i na kraju sa koncertom "U susret ramazanu"...

Više...

.Najavljujemo nastupe muzičkog ansambla Preporod iz Ilijaša.

Najavljujemo nastupe muzičkog ansambla Preporod iz Ilijaša

Muzički ansambl Preporod iz Ilijaša je u prethodnom periodu nastupio na više koncerata kako u zemlji tako i u inostranstvu. U narednom peridu najavljujemo: - 14.06.2014.godine...

Više...

.NAJAVLJUJEMO KONCERT U VISOKOM.

NAJAVLJUJEMO KONCERT U VISOKOM

...

Više...

.BAJRAMSKA ČESTITKA.

BAJRAMSKA ČESTITKA

SVIM BOŠNJACIMA ISLAMSKE VJERE OD SRCA UPUĆUJEMO NAIJSKRENIJE ČESTITKE POVODOM NASTUPAJUĆEG KURBAN BAJRAMA. BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN...

Više...

.NAJAVLJUJEMO.

NAJAVLJUJEMO

 ...

Više...

Održana vjerska manifestacija "Salavat Tebi Poslaniče"

Ispis PDF

U Kulturno-sportskom centru „Mladost" u Visokom sinoć je održana vjerska manifestacija "Salavat Tebi Poslaniče" koja je upriličena povodom obilježavanja rođendana Poslanika Muhammeda s.a.v.s. U prepunoj visočkoj dvorani prisutnoj publici su se predstavili hafiz Aziz Alili – učač Kur'ana, vokalni solisti Eldin Huseinbegović i Armin Muzaferija, glumac Emir Fejzić te horovi „Fatih" iz Ilijaša, „Aksaray" iz Kaknja, „Preporod" iz Ilijaša, hor Medrese „Osman ef. Redžović" , hor KUD-a „Visoko" iz Visokog, hor „El-Emin" Hanovi i hor „Sejfullah" iz Konjica". Ova vjerska manifestacija održana je povodom obilježavanja rođendana Poslanika Muhammeda s.a.v.s, a organizatori su bili Islamska zajednica u BiH i Medžlis Islamske zajednice Visoko.

Izvor: http://visoko.co.ba/

Humanitarna akcija

Ispis PDF

Najavljujemo: Gostovanje Hora Preporod

Ispis PDF

 

NAJAVLJUJEMO - Koncert "Salavat tebi Poslaniče" - Visoko 24.01.2013.godine

Ispis PDF

U četvrtak dženaza Muhamed ef. Salkiću

Ispis PDF

Dženaza namaz Muhamed ef. Salkiću bit će klanjana u četvrtak, 17. januara 2013. godine nakon ikindije namaza u haremu Gazi Husrev-begove džamije.

Muhamed ef. Salkić, generalni sekretar Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, preselio je na Ahiret u ponedjeljak, 14. 01. 2013. godine u 64. godini života. Muhamed ef. je svoj životni vijek proveo vjerno služeći Islamskoj zajednici ostavivši neizbrisiv trag u njenom radu i razvoju.

Preseljenje na Ahiret Muhameda ef. Salkića istinski je ožalostilo njegovu porodicu, prijatelje i Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini, kojoj je nesebično i do posljednjeg daha služio. Krasila ga je otvorenost i vedrina duha, posvećenost interesima Islamske zajednice, principijelnost u primjeni normativnih akata i spremnost da uloži sve napore kako bi se uvijek postigla najbolja rješenja u interesu muslimana i Islamske zajednice. Kao generalni sekretar Rijaseta, Muhamed ef. Salkić dao je nemjerljiv doprinos razvoju Islamske zajednice i bio je aktivni kreator svih bitnih procesa i projekata koje je Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini vodio u posljednja dva desetljeća.

Muhamed ef. Salkić je rođen u Izbodu,  Breza, 1949. godine. Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu je završio 1969. godine, nakon čega je radio kao imam u Kazanfer-begovoj džamiji u Višegradu, potom kao glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Višegrad. Nakon završenog Pravnog fakulteta obavljao je dužnost sekretara Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, zatim je bio rukovodilac Pravne službe u Starješinstvu Islamske zajednice za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju, sekretar Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, a od oktobra 1994. godine do svoje smrti obavljao je dužnost generalnog sekretara Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Back to top

Copyright © Preporod Ilijas 2014

Template by Joomla 1.7 Templates & Szablony Joomla.